Pin-type vochtmeter

Pin-type vochtmeters hebben twee pinnen op het instrument, die worden gebruikt om op een gewenste diepte in het testoppervlak te dringen. De% MC wordt gemeten op de diepte van de kop van de contactpennen. Deze meters gebruiken het principe van elektrische weerstand om het% MC te meten door de geleidbaarheid tussen de pinnen te meten en worden doorgaans tot 5/16 “diep afgelezen. De punten van de pinnen zijn relatief scherp, ongeïsoleerd en dringen in het oppervlak door voor een sub- Deze methode wordt vaak gezien als een invasief proces. Met pin-type meters kunt u ook een meting verkrijgen door de pinnen tegen het oppervlak aan te raken om te testen.

De meeste pin-type vochtmeters gebruiken een schaal die op hout is gekalibreerd, maar dit betekent niet dat de meters niet kunnen worden gebruikt om vocht in andere substraten en materialen te meten. Deze soorten vochtmeters kunnen ook worden gebruikt voor beton, gipsplaten, plafondtegels, geverfde oppervlakken en meer. Bij gebruik van de houtschaal op een pin-type vochtmeter, kan de% MC-waarde variëren van 5% tot 40% in vochtgehalte. Over het algemeen valt het lage einde van deze meting in het bereik van 5 tot 12%, het gemiddelde bereik is 15 tot 17% en het hoge of verzadigde bereik leest boven 17%. Weegschalen voor% MC-bereiken worden verstrekt in de instrumentinstructies en moeten worden geraadpleegd voor specifieke meetbereiken voor oppervlaktematerialen.

Pinloze vochtmeter

Pinloze vochtmeter

Pinloze of niet-invasieve vochtmeters werken volgens het principe van elektrische impedantie.
Dit type meter zorgt voor een niet-destructieve meting van vocht in hout en andere substraten, zoals beton en gips. Een niet-invasieve vochtmeter kan ook een niet-destructieve of een pinloze vochtmeter worden genoemd. De schalen op deze meters zijn vergelijkbaar met die van pin-type meters, waarbij de houtschaal% MC aangeeft van 5 tot 30%, maar ook% MC leest voor niet-houten materialen (meestal beton) op een relatieve schaal van 0 tot 100. Ze kunnen lees tot een typische diepte van ¾ inch of 1 inch in een ondergrond. Ze zijn nuttig voor het opsporen van vochtophoping waar visuele indicatoren niet duidelijk zijn.
Pinloze vochtmeters worden vaak gebruikt om het vochtgehalte op een relatieve schaal van 0-100 in betonnen ondervloeren en vloeren te bepalen voordat een houten vloer of ander decoratief vloeroppervlak wordt gelegd.

Pinless Moisture Meter

Pin / Pinless / All-in-One vochtmeter

Een derde en mogelijk nuttiger vochtmeter is een pin / pinloze / alles-in-één vochtmeter. Dit type vochtmeter gebruikt beide methoden voor het meten van% MC. en daarom kan één meter worden gebruikt om probleemgebieden te identificeren en vervolgens ook worden gebruikt om de exacte locatie te bepalen waar vochtschade of opeenhoping optreedt. In wezen zou dit type meter dezelfde schalen van% MC gebruiken voor houten en niet-houten substraten en de eindgebruiker de veelzijdigheid bieden die nodig is voor een volledige inspectie bij het bepalen van gebieden waar vocht een probleem is.
In het ideale geval zou dit type meter vanwege zijn diversiteit kunnen worden gebruikt door vloerspecialisten, specialisten in binnenluchtkwaliteit (IAQ), algemene aannemers en huis- / bouwinspecteurs.

Leave a comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *